5750 Views |  Like

EN QUINA MÀ ES PORTEN LES ALIANCES DE MATRIMONI?

Avui, al nostre blog, volem compartir amb tots vosaltres tots els costums que giren al voltant de les aliances de matrimoni.

Una de les coses que cal tenir en compte durant els preparatius de la boda és no deixar l’elecció dels anells de boda pel final.

Moltes són les parelles que cauen en l’error de pensar: “bah, l’elecció de les aliances de matrimoni la solucionem ràpid, anem a escollir-les qualsevol dia i ja està”. Error! L’elecció de les aliances de boda ha de fer-se amb temps i amb calma.

aliances de matrimoni

Es tracta d’una peça que portareu tota la vida i que requereix dedicació. Per no parlar de les múltiples opcions i dissenys que actualment existeixen, fet que comporta indecisions d’última hora. A més, es pot donar el cas que s’hagi d’ajustar la midadels vostres anells a l’últim moment: moltes són les parelles, sobretot dones, que perden pes per l’estrès i els nervis que comporten els preparatius de la boda.

Una altra de les coses que s’han de tenir en compte és la opció de gravar l’interior de l’anell. És un detall que se sol fer-se en gairebé totes les aliances de noces i que sol reflectir la data de l’enllaç, els noms dels nuvis o alguna cosa que els caracteritzi. Com veieu, diverses cosetes que confirmen que no s’ha de deixar aquesta tasca per a l’últim moment.

Des de la nostre joieria TerrassaClemència Peris – us recomanem que adquiriu les aliances de matrimoni uns 3 mesos abans de la boda. A més, us animem a que vingueu a visitar-nos ja que podreu trobar una gran varietat de models amb dissenys de tot tipus que s’adapten a diferents butxaques, estils i personalitats.

Podreu trobar aliances d’or blanc, groc, rosa i negre, d’acer, amb diamants, sense diamants, de dona, d’home, estretes, gruixudes, rodones, quadrades…

CURIOSITATS SOBRE LES ALIANCES DE MATRIMONI

aliances de matrimoni

L’intercanvi de les aliances de noces és un símbol que ve de l’antiguitat. El seu significat real podria traduir-se com “aliar-se a algú per a tota la vida”. I la veritat és que depenent del lloc de procedència i de la religió se sol col·locar en un dit o en un altre.

Nosaltres avui volem posar l’accent en els costums que s’han anat forjat al nostre país i que es solen seguir al peu de la lletra.

  • Les aliances de matrimoni es col·loquen en el dit anul·lar. El motiu és que el dit anular és aquell on es troba la vena que connecta directament amb el cor.
  • La mà en la que es llueixen les aliances de noces és l’esquerra, ja que és el costat del cos que té una connexió més directa amb el cor.
  • Les tradicions també varien segons la Comunitat Autònoma en la qual ens trobem. Per exemple, tant a Catalunya com a la Comunitat Valenciana, la tradició diu que s’ha de portar l’anell de compromís en el dit anul·lar de la mà dreta i les aliances de noces en el dit anul·lar de la mà esquerra.
  • Encara que existeixen altres Comunitats Autònomes en les que tant l’anell de compromís com les aliances de noces es llueixen juntes, a la mateixa mà i al mateix dit. Normalment es col·loquen tots dos anells al dit anul·lar de la mà esquerra. En aquests casos, l’elecció de les aliances de matrimoni es fa amb especial atenció, ja que es procura que combini a la perfecció amb l’anell de compromís.
  • Però no solament existeixen aquestes dues opcions. Hi ha ciutats en les que la costum és justament la contrària. L’anell de compromís es llueix al dit anul·lar de la mà esquerra i les aliances de noces es col·loquen al dit anul·lar de la mà dreta.

aliances de matrimoni

Si voleu veure un ampli ventall de possibilitats i conèixer dissenys que no t’imaginaves que podien existir, et convidem a que passis per la nostre joieria Terrassa situada al Carrer Pare Llaurador, 51. Estem segurs de que les vostres aliances perfectes us estan esperant!