643 Views |  Like

EL PROCÉS DE FABRICACIÓ D’UNES ALIANCES DE CASAMENT

Darrere d’una gran obra hi ha un gran pintor, darrere d’una gran pel·lícula hi ha un gran director i darrere d’una gran joia hi ha una gran dissenyadora. Avui us volem explicar tot allò que no es veu, allò que queda en la més absoluta intimitat i que el client no té l’oportunitat de viure: el procés de fabricació d’una peça de joieria, en aquest cas d’unes aliances de casament.

Ens endinsem dins del taller de Clemència Peris situat a sobre de la nostre joieria Terrassa perque conegueu de primera mà com treballen els nostres joiers experts realitzant les peces artesanalment.

JOIES REALITZADES A MÀ AL NOSTRE TALLER

aliances de casament

L’essència de la firma Clemència Peris radica en el seu profund valor artesanal. Un valor que l’ha acompanyat des dels seus inicis i que li ha dotat d’una independència artística total. Totes i cadascuna de les seves peces estan fetes a mà, cuidades fins al més mínim detall i acabades a la perfecció.

El procés de fabricació comença amb un moment d’inspiració, una idea que cal donar-li forma. En el cas d’unes aliances de casament, a un li pot semblar que és bufar i fer ampolles, però realment cal tenir en compte molts detalls com poden ser la grandària, el material, el pes del metall, el grossor, la textura, la inclusió o no de diamants, la lluentor… Una cop l’artista hagi dissenyat l’esbós, es pot procedir a la fabricació de la peça.

aliances de casament joieria terrassa

AIXÍ ÉS EL PROCÉS DE FABRICACIÓ D’UNES ALIANCES DE CASAMENT

Els mestres joiers són els encarregats de donar-li forma a les peces al nostre taller. Clemència Peris posseeix un taller propi, on vam començar la nostre història d’esforç, superació i passió, fet que facilita amb escreix el treball, ja que podem estar molt pendents del procés en tot moment. La propia dissenyadora és l’encarregada d’explicar als artesans l’esbós que ha dissenyat, així el joier artesà pot captar amb tot luxe de detalls l’essència de la peça. Ara sí, tot està llest per posar-se en marxa!

Aquests són els passos que se segueixen per a la fabricació d’unes aliances de casament:

1. Triar el metall

El primer pas per crear una aliança de noces és triar el metall. La dissenyadora ja s’haurà encarregat d’indicar en l’esbós el material amb el que vol fabricar aquesta aliança. Però en el cas que sigui una aliança de boda per encàrrec, l’elecció del metall quedarà en mans dels clients. El més comú és que les aliances estiguin confeccionades en or blanc o or groc. Encara que també treballem amb or negre i or rosa, sempre de 18kt.

2. Fondre

aliances de casament

Una vegada, el joier disposi del material, procedirà a fondre’l manualment fins que aconsegueixi l’estat líquid. Serà llavors quan amb molt de compte el posarà en un motlle amb forma de lingot petitet. A continuació, deixarà refredar l’or fins que es solififiqui.

3. Modelar

aliances de casament

Ja tenim el lingot en forma d’or. És ara quan realment l’artesà s’ha d’emplear a fons. Té la delicada tasca de modelar el lingot fins a arribar al grossor i amplària desitjada.

4. Donar-li forma

aliances de casament

És hora que entrin en joc les múltiples llimes que s’encarregaran de contornejar, serrar, esmerilar i donar la forma desitjada a l’aliança de boda. Una vegada llest, es poleix per donar-li un acabat específic, cuidat i pur.

5. Departament de qualitat

joieria terrassa

Finalment, l’aliança de matrimoni passa directament al Departament de Qualitat, on s’encarregaran de verificar que la peça passa sense cap tipus de problema el control de perfecció. En el cas que l’aliança tingués diamants, es procediria a clavar-los manualment.

6. Rodiar les aliances de casament

En el cas que es tracti d’una aliança de noces en or blanc, or rosa o or negre, faltarà un últim pas: el rodi, un bany que se li dóna a la peça perque adquireixi la tonalitat adequada i perque tingui un acabat brillant i lluminós.

Aquest és el resultat final del procés que us hem ensenyat: una aliança de boda clàssica elaborada en or blanc de 18K.

aliances de casament

A més, després existeix l’opció del gravat on podreu posar els vostres noms, les inicials, la data de la boda… el que vulgueu! Un detall per al nostre gust essencial, que us recordarà el dia més important de les vostres vides.

Encara no sabeu quines aliances de casament escollir? Us esperem a la nostre joieria Terrassa sense compromís perque doneu un cop d’ull a la nostre col·lecció. Una col·lecció on podreu trobar una gran quantitat de peces que s’adapten a diferents estils, gustos i personalitats. Pots veure una petita mostra aquí.