11067 Views |  1

EN QUINA MÀ ES POSA L’ANELL DE COMPROMÍS

 En quina mà es posa l’anell de compromís ? Aquesta és una pregunta que es fan milers d’homes quan han decidit fer el pas i volen comprar l’anell de comprimís. Però no solament ells tenen el dilema, són moltes les dones que també es fan aquesta pregunta just en l’instant en el que la seva parella li està demanant matrimoni i no tenen massa clar quina mà estendre.

És completament normal que es dubti sobre aquest tema, i des de la nostre joieria TerrassaClemència Peris – volem ajudar-vos a aclarir aquest assumpte i a solucionar tots els vostres dubtes.

Per cert, si estàs interressa’t en veure diferents models d’anells de compromís, pots conèixer una part de la col·lecció de Clemència Peris aquí.

 En quina mà es posa l’anell de compromís ?

en quina mà es posa l'anell de compromís

La veritable raó de per què existeixen dubtes sobre en quina mà es posa l’anell de compromís és perquè no hi ha una resposta millor que una altra. És a dir, l’anell de compromís es posa en una mà o en una altra en funció del país en el qual ens trobem. Així és, existeixen tradicions i costums diferents depenent del país en el qual es demani matrimoni.

Per exemple, a Espanya l’anell de compromís es posa a la mà esquerra i l’aliança de noces se sol portar a la mà contrària, és a dir, a la mà dreta. Per contra, en altres països, com és el cas d’Anglaterra, Estats Units, Canadà, Australia, Brasil, França o Xile és costum posar l’anell de demanada a la mà dreta.

A Colòmbia i Mèxic s’acostuma a col·locar tots dos anells a la mateixa mà i en el mateix dit, concretament a la mà dreta. A més, per a ells és important que l’aliança quedi per davant de l’anell de compromís, ja que aquest simbolitza la protecció i el compromís de la parella.

Una altra dada rellevant a tenir en compte és la tradició que s’adopta a Catalunya, que és exactament la contrària que s’adopta en la resta d’Espanya. Si ets catalana, llavors has de saber que és costum que l’anell de compromís es posi a la mà dreta i l’aliança de noces a la mà esquerra.

Molts asseguren que el fet de portar l’anell a la mà esquerra és per un motiu concret; i és que es tracta de la mà que està més propera al cor. Concretament en el dit anul·lar, on explica la llegenda que es troba la “Vena Amoris”, la vena que connecta directament amb l’òrgan de l’amor, el cor.

joieria terrassa

Com veieu, hi ha moltes teories i moltes creences al voltant del món del matrimoni. El que heu de tenir clar és que no existeix una regla que s’hagi de complir rigorosament. Cada persona és lliure de portar el seu anell en el dit que prefereixi; igual que la seva futura aliança. Hi ha gent que la porta juntament amb l’anell de compromís i hi ha altres persones que prefereixen portar cada anell en una mà diferent.

Esperem haver resolt els vostres dubtes sobre en quina mà es posa l’anell de compromís. Per a qualsevol consulta, l’equip de la nostre joieria Terrassa estarà encantat d’atendre-us. Us esperem al carrer Pare Llaurador, 51.