2283 Views |  1

EN QUIN DIT ES COL·LOCA L’ANELL DE COMPROMÍS?

Un dels anells més importants i amb més valor sentimental que tindrà una dona en la seva vida, és sens dubte, l’anell de compromís. Una peça que significarà tot aquell amor compartit i el principi de la seva història junts.

Un anell de compromís guarda una infinitat de promeses i significats. Significa compromís, respecte, amor, fidelitat, família, complicitat. Una joia que ho és tot; sinònim del «junts per sempre» tan esperat per a tots dos.

Normalment, quan es demana matrimoni, el nuvi ho fa en un lloc i d’una forma perfectament estudiada. Encara que sempre està el que prefereix optar per un escenari més improvisat. Sigui com sigui, l’important és atrevir-se a fer el pas, tenir-ho clar i fer-ho de tot cor.

Però abans de la demanada, existeix una cosa essencial que els nuvis han de fer. Escollir l’anell de compromís! Probablement, sigui una de les decisions més difícils a les que s’hauran d’enfrontar durant tota la seva vida.

LA HISTÒRIA DE L’ANELL DE COMPROMÍS

anell de compromis joieria terrassa

Avui, volem centrar-nos en la història que amaga un anell de compromís. I la veritat és que ha plogut molt des que va néixer aquesta bonica tradició.

El seu origen se situa l’any 1477. Tot va començar quan l’arxiduc Maximiliano d’Àustria li va lliurar a la seva estimada, María de Borgoña, un anell d’or amb un diamant com a protagonista com a prova del seu amor. Aquest va ser el primer gest que es podria equiparar a una demanada de mà actual, amb anell de compromís inclòs. Encara que cal apuntar, que en l’època dels romans, els homes ja tenien com a costum regalar anells a les seves dones.

Anys enrere, el significat de fer entrega d’un anell de compromís venia a ser com una moneda de pagament, com una part del pagament per la dona i per la seva fidelitat a l’home que l’hi havia lliurat. Era una forma que tenien els homes de demostrar les seves bones intencions.

PER QUÈ S’UTILITZA UN ANELL DE COMPROMÍS PER DEMANAR MATRIMONI?

I us preguntareu, per què un anell i no una polsera, un penjoll o unes arracades? El perquè és molt senzill. És a causa de la forma circular que tenen els anells. Un cercle perfecte on no existeix ni un principi ni un final, i precisament això és el que s’espera de l’amor i del matrimoni. Una unió sense fi.

EN QUIN DIT ES COL·LOCA L’ANELL DE COMPROMÍS?

joieria terrassa

L’anell de compromís es col·loca, en la gran majoria de casos, en el dit anul·lar de la mà esquerra. La raó es remunta a una antiga creença que explicava que en aquest dit existeix una vena anomenada “Vena Amoris”, la vena de l’amor, que connecta directament amb el cor.

ELS PROTAGONISTES? ELS DIAMANTS

Com ja haureu de saber, les pedres més comunes en un anell de compromís són els diamants. Sobretot, en els famosos solitaris. Doncs bé, l’elecció d’aquesta pedra no és qüestió de casualitat ni d’atzar. L’elecció dels diamants ve donada pel simbolisme que hi ha entre ells i el matrimoni. El diamant és la pedra més dura i resistent que hi ha en la capa de la terra. De fet, és indestructible i precisament això és el que s’espera del matrimoni. Des del moment que es lliura un anell de compromís amb diamants s’espera una història d’amor indestructible que duri per sempre.

I com a curiositat, us explicarem que els diamants naturals més recents que existeixen actualment (no els sintètics que es poden crear en 4 dies…), tenen almenys 900 anys de vida. Prova que són completament indestructibles, veritat?

Existeix una segona raó que dóna sentit a la presència dels diamants en un anell de compromís. Es tracta de la puresa, característica que defineix a aquesta pedra preciosa i a la dona que ho rep.

joieria terrassa

Ara que ja sabeu una miqueta més sobre la història i de l’origen d’un anell de compromís, us convidem que conegueu la col·lecció d’anells de compromís de la nostre joieria TerrassaClemència Peris. Ens trobareu al Carrer Pare Llaurador, 51 de Terrassa.

També, podeu conèixer una petita part de la nostre col·lecció, aquí.