1355 Views |  Like

COM NETEJAR LES JOIES AMB DIAMANTS

Sou moltes les persones que en algun moment ens heu preguntat com netejar les joies amb diamants. I la veritat és que feu molt bé a preguntar-ho, ja que la neteja i la cura de les peces d’alta joieria és fonamental per al seu bon estat.

Arran d’això, desde Clemència Peris hem decidit dedicar el nostre post d’avui a explicar-vos quin és la cura correcta per a les joies que contenen diamants, ja que hem de tenir en compte que no totes les pedres precioses requereixen el mateix tipus de tracte.

Cada peça de joieria és diferent i haurà de ser netejada de manera diferent. No és el mateix netejar un anell d’or i diamants que un amb un altre tipus de pedra preciosa, com pot ser una maragda. Les joies amb diamants són algunes de les més comunes, sobretot si tenim en compte que pràcticament tots els anells de compromís contenen diamants.

joieria terrassa

Perquè una joia llueixi bonica i impecable com el primer dia cal cuidar-la. Si no se sotmet a una neteja contínua, el seu aspecte pot anar apagant-se. Per exemple, si tens unes arrecades que portin incrustat algun diamant i no els netejes de forma contínua, aniran perdent lluentor. I no perquè el diamant sigui de mala qualitat, sinó perquè aquest va acumulant brutícia i no deixa passar la llum com hauria de fer. 

Preparats per saber com netejar les joies amb diamants ? Preneu nota!

Abans de detallar-vos quin és el procediment correcte per netejar les vostres joies, volem donar-vos uns consells generals que cal tenir en compte.

  • El primer consell que us volem donar és un consell que pot sonar-vos una ximpleria però que és primordial. Mai inicieu el procés de neteja de les vostres joies al lavabo o a l’aigüera de la cuina sense abans haver comprovat que heu tapat el desguàs correctament. Per a una major seguretat, nosaltres us recomanem netejar les joies en una galleda apart.
  • No procediu a netejar les vostres joies si veieu que tenen alguna peça o pedra fluixa que està a punt de caure. Podríeu desencaixar-la del tot. En aquest cas, us recomanem que la porteu a la joieria perquè els experts l’arreglin.
  • És essencial que a l’hora de netejar les vostres peces de joieria ho feu amb afecte i amb molta paciència. Són peces petites que requereixen un tracte específic i molt cuidat.
  • A l’hora d’assecar les pedres, heu de fer-ho amb un drap net i molt suaument sense fer força. Si noteu que el drap s’ha enganxat no estireu amb força, podríeu fer que les puntes de la grapa s’obrissin.
  • No us obsessioneu fins a punts extrems amb la neteja. En general, totes les pedres no han de netejar-se més de dues vegades al mes.

COM NETEJAR LES JOIES AMB DIAMANTS

Els diamants són les pedres més dures de la faç de la terra i són altament resistents a rallar-se o a fer-se malbé per la calor. Però bé, això no significa que estiguin al marge de trencar-se, ja que no són indestructibles. 

El fet de portar els diamants posats diàriament, comporta exposar-los a la brutícia, a la pols, al maquillatge, a la laca del cabell… i amb el temps totes aquestes substàncies es poden acumular sobre la pedra en qüestió, fent-l’ho més opac.

Per netejar-los, prepara una solució d’aigua tèbia amb sabó líquid. Evita costi el que costi usar detergents que continguin clor (al diamant no li passaria res però la muntura es descoloriria). A continuació, posa la teva joia en remull i amb l’ajuda d’un raspall suau (el raspall de dents és una opció idònia) neteja acuradament la seva totalitat. No utilitzis en cap concepte raspalls aspres o metàl·lics. Finalment, asseca la peça amb un drap net i suau. Evita tocar el diamant amb els dits, d’aquesta manera evitem que se li quedin ditades.

joieria terrassa

Has de tenir en compte que si portes posat algun anell de diamants de forma habitual, te l’has de treure a l’hora de realitzar activitats que puguin fer-lo malbé, com per exemple: carregar pes, anar al gimnàs o tractar amb substàncies fortes. En el cas que el teu diamant tingui algun cop, et recomanem que ens el portis al més aviat possible perquè els experts puguin reparar el seu dany.

A més, és molt adequat que porteu les vostres joies amb diamants a la joieria perquè li facin una neteja professional dues vegades a l’any. Els professionals sotmetran a les vostres peces a una neteja profunda amb una màquina especial. I si es considerés oportú es procediria a rodiar la peça perquè la muntura quedés com a nova.

A la nostre joieria Terrassa podreu gaudir d’aquest servei de neteja de totes i cadascuna de les vostres peces.

Us esperem al Carrer Pare Llaurador, 51 de Terrassa. Per qualsevol dubte, us podeu posar en contacte amb els nostres professionals.

joieria terrassa